Milatović na samitu lidera Brdo Brioni Procesa u Skoplju

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović učesnik je na samitu lidera Brdo Brioni Procesa u Skoplju, a na samitu je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Milatović je, podsjetimo, sinoć stigao u Skoplje gdje, na poziv predsjednika Sjeverne Makedonije Steva Pendarovskog, gdje je prisustvovao neformalnoj večeri sa liderima zemalja članica Brdo Brioni Procesa.

Teme samita biće proces pridruživanja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji, klimatske promjene i poboljšanje uslova za život i rad mladih u regionu.

Uz predsjednika Makedonije, domaćini samita su i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar.

Samitu prisustvuje i predsjednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu, predsjednik Albanije Bajram Begaj, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Denis Bećirović i Željka Cvijanović.

Podsjetimo, proces Brdo- Brioni prvi put je održan 2013. godine, na inicijativu predsjednika Slovenije i Hrvatske, i najprestižnija je regionalna inicijativa koja daje političke rezultate i podstiče politički dijalog između zemalja regiona.

Foto: Kabinet predsjednika

NIKŠIĆ PROGNOZA