Milatović sa svjetskim liderima na Mirovnom samitu za Ukrajinu

Predsjednik države Jakov Milatović učestvovaće na Mirovnom samitu za Ukrajinu, na poziv švajcarske predsjednice Viole Amherd, koji se danas i sjutra održava u Burgenštoku.

Kako je saopšteno iz Predsjedništva, ovaj samit predstavlja ključnu platformu za dijalog i uspostavljanje pravednog i trajnog mira u Ukrajini, zasnovanog na međunarodnom pravu i Povelji Ujedinjenih
nacija.

„Cilj samita je promovisanje zajedničkog razumijevanja mogućeg okvira za postizanje mira, kao i definisanje mape puta za budući mirovni proces. Osim toga, raspravljaće se o temama od šireg međunarodnog interesa, uključujući nuklearnu i prehrambenu sigurnost, slobodu plovidbe i humanitarna pitanja“, navodi se u saopštenju.

Učešće na samitu potvrdili su brojni svjetski lideri, među kojima su pored predsjednika Milatovića, ukrajinski predsjednik Zelenski, francuski predsjednik Makron, potpredsjednica SAD-a Kamala Haris i mnogi drugi.

Crna Gora, kao odgovorna članica međunarodne zajednice, visoko pridaje važnost mirovnim inicijativama i na taj način aktivno doprinosi uspostavljanju međunarodnog mira i bezbjednosti.

foto: predsjednik.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA