(VIDEO) Milatović: Realizacija infrastrukturnih projekata ključ za razvoj Danilovgrada

Realizacija infrastrukturnih projekata ključ je ekonomskog razvoja Danilovgrada, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović tokom posjete toj opštini.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas u Danilovgradu, i što je Danilovgrad prva opština u koju dolazim zvanično kao predsjednik Crne Gore. Danilovgrad ima sve, dobre domaćine, izuzetne uslove za poljoprivrednu proizvodnju, turističke potencijale, i idealnu poziciju za još bolji razvoj prerađivačke industrije”, poručio je Milatović u obraćanju odbornicima.

On je kazao da je uspješna realizacija infrastrukturnih projekata ključ ekonomskog razvoja tog kraja.

“Razumio sam da će, nakon izmjene projektne dokumentacije, uskoro početi gradnja Martinićkog puta. Dobre su i vijesti da će uskoro početi radovi na kružnoj saobraćajnici ispred osnovne škole i doma zdravlja, kao i izgradnja lokalnog puta u Bandićima u dužini od 8.5 km, rekonstrukcija dijela puta prema manastiru Ostrog, i dio putnog pravca od Danilovgrada ka Čevu”, kazao je predsjednik Milatović.

U razgovoru sa predstavnicima Opštine on je informisan da je riješeno pitanje lokacije novog gradskog groblja kao i deponije kabastog i građevinskog otpada.

“Siguran sam da će uz dobru namjeru svih nas, a posebno uz zajednički rad i trud i u saradnji sa drugim državnim institucijama, Danilovgrad u godinama pred nama postati grad u koji se dolazi da bi se živjelo i radilo i grad u kome porodice žele da ostanu. Danilovgrad treba da bude grad prepoznat po dobrim investicijama i kredibilnim investitorima. I ne samo Danilovgrad, takva treba da bude cijela Crna Gora. A osnov za to je upravo dobro upravljanje, za koje znam da postoji u Danilovgradu”, ocijenio je predsjednik Milatović.

U okviru posjete Danilovgradu upriličena je i posjeta Zavičajnom muzeju, Umjetničkoj koloniji i Mljekari Lazine.

Foto: YouTube/PrintScreen/PredsjednikCG

NIKŠIĆ PROGNOZA