Milatović: Rast cijena najveći problem, vođenje države nije marketing

Predsjednik države Jakov Milatović reagovao je na saopštenje svoje bivše partije-Pokreta Evropa sad o inflaciji. Ističe da je rast cijena najveći problem s kojim se građani suočavaju.

“Ovo za inflaciju je bilo tačno u februaru 2022, kada je došlo do rata u Ukrajini i privremenog prekida medjunarodnih lanaca snadbijevanja. Tada je inflacija u Crnoj Gori bila visoka i bila je na nivou Eurozone. Međutim, iznesena argumentacija više nije adekvatna. Inflacija u Crnoj Gori je i dalje visoka, ali je sada značajno viša nego u Eurozoni. Rast cijena je najveći problem s kojim se građani suočavaju. Vođenje države nije marketing. Vođenje države je ozbiljan posao”, naveo je Milatović na mreži X.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Ovo za inflaciju je bilo tačno u februaru 2022, kada je došlo do rata u Ukrajini i privremenog prekida medjunarodnih lanaca snadbijevanja. <br><br>Tada je inflacija u CG bila visoka i bila je na nivou Eurozone.<br><br>Medjutim, iznesena argumentacija više nije adekvatna. Inflacija u CG je i… <a href="https://t.co/WrDvSiJU2q">https://t.co/WrDvSiJU2q</a></p>&mdash; Jakov Milatovic 🇲🇪🇪🇺 (@JakovMilatovic) <a href="https://twitter.com/JakovMilatovic/status/1819130298862375176?ref_src=twsrc%5Etfw">August 1, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Foto: Kabinet predsjednika

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA