Milatović – Ramčilović: Zajedničke sjednice vlada i direktna avio-linija za još bolje odnose

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je da se raduje snažnijoj saradnji Crne Gore i Sjeverne Makedonoje u narednom periodu, posebno u oblasti ekonomije. On je danas primio ambasadora Sjeverne Makedonije Zećira Ramčilovića.

„U kontekstu povezivanja, kao značajne korake vidim održavanje zajedničke sjednice vlada dvije države, dok je važna karika za poboljšanje ekonomske saradnje uvođenje direktne avio-linije iz Skoplja ka Crnoj Gori. Našu saradnju nastavljamo i kroz članstvo u Alijansi“, poručio je Milatović.

Teme razgovora, kako je saopšteno, bili su bilateralni odnosi Crne Gore i Sjeverne Makedonije kao i predstojeći Prespa Forum u toj zemlji na kome će predsjednik Milatović učestvovati.

Ambasador Ramčilović podsjetio je da se ovih dana navršava 17 godina uspješnih diplomatskih odnosa i saradnje dvije države na svim poljima.

„Želimo da Crna Gora nastavi da se intenzivno razvija i ispuni svoj strateški cilj, da u Vašem mandatu država završi proces eurointegracija, što bi bila dobra poruka i za cio region. Građani Makedonije prepoznaju Crnu Goru kao turističku destinaciju i bilo bi važno da se u tom kontekstu uspostave čarter letovi koji bi prešli u redovne avio-linije“, kazao je Ramčilović.

On je Milatovića informisao o postupku pripreme za usvajanje ustavnih amandmana, kojima bi u okviru Preambule Ustava Sjeverne Makedonije Crnogorci bili prepoznati kao ustavna kategorija u toj zemlji.

Foto: predsjednik.me

NIKŠIĆ PROGNOZA