Milatović primio akreditivna pisma ambasadora Kolumbije, Perua i  Norveške

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora: Nj. E. Ignacija Enrike Ruiza Peree, ambasadora Republike Kolumbije, Nj.E. Edgarda Pereza Alvana, ambasadora Republike Peru i Nj. E. Kristin Melsom, ambasadorke Kraljevine Norveške.

U odvojenim razgovorima sa ambasadorima u rezidenciji na Cetinju, Milatović im je, kako je saopšteno,  poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama.

„Tokom sastanaka, konstatovani su dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju, što je ocijenjeno kao temelj za jačanje saradnje na bilateralnom planu“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, uz zahvalnost Milatoviću na prijemu, ambasadori su poručili da će tokom trajanja svojih diplomatskih mandata doprinositi daljem unaprjeđenju međudržavnih odnosa.

„Milatović je upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji kao i osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore: članstvom u Evropskoj uniji, jačanjem kredibilnosti Crne Gore kao članice NATO saveza i dobrosusjedskih odnosa“, saopšteno je iz Milatovićevog kabineta.

Milatović je ambasadore podsjetio da je Crna Gora istakla kandidaturu za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN, za period 2026-2027 i zatražio podršku Crnoj Gori od država koje oni predstavljaju.

Foto: Predsjednik Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA