Milatović: Danas svjedočimo još jednoj prevari i vrijeđanju zdravog razuma građana

Baš kad smo mislili da nas više ništa ne može iznenaditi danas svjedočimo još jednoj prevari i vrijeđanju zdravog razuma građana Crne Gore, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

“Danas je Crna Gora žrtva najprimitivnije političke trgovine i neodgovornosti koju premijer u kontinuitetu demonstrira prema vođenju države”, naveo je Milatović na mreži X.

Nakon što je građanima postalo jasno da je iznevjerena ideja promjena, nastavlja se, kaže Milatović, devastacija političkog života i demokratskih procesa.

“Netransparentnost, neprincipijelnost, partitokratija, urušavanje institucija i trgovina državnim interesima svoj vrhunac dostižu izglasavanjem najglomaznije Vlade u istoriji Crne Gore čiji je cilj zaštita pojedinačnih interesa a ne boljitak našeg društva i evropski put države. Ne samo da građani ovim neće dobiti ono što im je obećano poput uvećanja zarada za 25 odsto, meritokratiju, vladavinu prava i drugačije djelovanje od onog na koje smo navikli u prošlosti, već će višestruko platiti sve dok se i poslednji partijski funkcioner ne namiri. Pred svim društvenim akterima u Crnoj Gori je borba za pristojnu i pravednu državu, istinski građansku i evropsku zemlju, u kojoj će uspjeh svakog pojedinca zavisiti isključivo od njegovih kompetencija i postignutih rezultata”, zaključuje Milatović.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Baš kad smo mislili da nas više ništa ne može iznenaditi danas svjedočimo još jednoj prevari i vrijeđanju zdravog razuma građana Crne Gore. <br><br>Danas je Crna Gora žrtva najprimitivnije političke trgovine i neodgovornosti koju premijer u kontinuitetu demonstrira prema vođenju…</p>&mdash; Jakov Milatovic 🇲🇪🇪🇺 (@JakovMilatovic) <a href="https://twitter.com/JakovMilatovic/status/1815671951966228846?ref_src=twsrc%5Etfw">July 23, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Foto: Kabinet predsjednika

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA