Milatović pokreće konsultacije sa NVO sektorom

Uvažavajući doprinos nevladinih organizacija društvenim promjenama koje su se desile u prethodnom periodu, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u toku svog mandata kontinuirano će organizovati sastanke sa predstavnicima organizacija civilnog društva, na različite teme, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Kako su kazali, prvi sastanak na temu unaprjeđenja vladavine prava i ključnih reformskih izazova u Crnoj Gori biće organizovan u zgradi predsjednika, u petak 23. juna 2023. u 11 sati.

„U svom pozivu nevladinim organizacijama Predsjednik navodi da ubrzanje evropskog puta Crne Gore zahtijeva angažovanje svih društvenih aktera. Imajući u vidu aktivnu ulogu civilnog sektora u procesu evropskih integracija smatra važnim da podrška naporima nevladinih organizacija bude prepoznata i na institucionalom nivou“, ističu u saopštenju iz Kabineta predsjednika.

Jedan od ciljeva ovog sastanka, dodaju, je i uspostavljanje redovne komunikacije u procesu unaprjeđenja javnih politika.  

„Visok nivo podrške javnosti članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji ukazuje da građani očekuju od svojih predstavnika da aktivnosti na ovom polju budu apsolutni politički prioritet. Osim toga, mnogi važni reformski procesi koji su započeti u prethodnom periodu zahtijevaju veće zalaganje ka uspostavljanju vladavine prava i funkcionalnih demokratskih institucija. Predsjednik Milatović u pismu navodi da je dužnost svih nosilaca javnih funkcija da svoje aktivnosti i djelovanje stave u službu ostvarivanja upravo ovih ciljeva“, navodi se u saopštenju. 

Ovaj sastanak je, smatraju, važan imajući u vidu da se zacrtani ciljevi mogu ispuniti samo zajedničkim djelovanjem, i predstavlja prvi korak izgradnje partnerstva i saradnje institucije Predsjednika sa civilnim sektorom ka ostvarivanju rezultata od nacionalnog interesa.

Izvor: Dnevno

Foto: Predsjednik.me

NIKŠIĆ PROGNOZA