Milatović: Podržati kandidaturu Rima za domaćina izložbe Expo2030

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović pozvao je novu Vladu da ispravi odluku prethodne i da podrži podrži kandidaturu Rima za domaćina izložbe Expo2030.

Vlada u tehničkom mandate na čijem je čulu bio Dritan Abazović donijela je odluku da za organizovanje svjetske izložbe EXPO 2030 podrži Saudijsku Arabiju, a ne Italiju.

“Pozivam Vlad CG da ispravi odluku prethodne Vlade, na način na koji je to najavljivano, i podrži kandidaturu Rima za domaćina izložbe Expo2030. Uz puno poštovanje prema ostalim kandidatima, ovo je prilika da Crna Gora i djelima pokaže svoju evropskuorijentaciju“, istakao je Milatović.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Pozivam <a href="https://twitter.com/VladaCG?ref_src=twsrc%5Etfw">@VladaCG</a> da ispravi odluku prethodne Vlade, na način na koji je to najavljivano, i podrži kandidaturu Rima za domaćina izložbe <a href="https://twitter.com/hashtag/Expo2030?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Expo2030</a>. Uz puno poštovanje prema ostalim kandidatima, ovo je prilika da Crna Gora i djelima pokaže svoju evropsku 🇪🇺 orjentaciju. 🇲🇪🤝🇮🇹 <a href="https://t.co/61HaqMWx8A">https://t.co/61HaqMWx8A</a></p>&mdash; Jakov Milatovic 🇲🇪🇪🇺 (@JakovMilatovic) <a href="https://twitter.com/JakovMilatovic/status/1726161256795492355?ref_src=twsrc%5Etfw">November 19, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

foto:Služba predsjednka CG




Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA