Milatović podržao podizanje spomenika u znak sjećanja na bitku na Košćelama

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa Nikolom Đuraškovićem, gradonačelnikom Prijestonice Cetinje, potpredsjednikom SUBNOR-a Crne Gore Stevanom Radunovićem i predsjednikom UBNOR-a Cetinja Borislavom Pravilovićem.

Povod sastanka bila je inicijativa za podizanjem spomenika u znak sjećanja na bitku na Košćelama i spomenika u čast 49 narodnih heroja sa Cetinja.

„Tokom sadržajnog razgovora, predsjednik je istakao da antifašizam i tekovine narodnooslobodilačke borbe predstavljaju jedne od najvažnijih temelja našeg društva. Ukazao je i na važnost njegovanja sjećanja na ljude koji su svojim životnim djelima i podvizima oblikovali crnogorsku istoriju“, navedeno je u saopštenju kabineta predsjednika. 

Sagovornici su se složili da podizanje navedenih spomenika predstavlja jasan iskaz prema slobodarskoj tradiciji Crne Gore i Cetinja i nepogrješiv vrijednosni orjentir generacijama koje dolaze.

Milatović je pružio punu podršku predloženoj inicijativi i iskazao spremnost da, kao predsjednik države i Senata Prijestonice, doprinese njenoj realizaciji, zaključuju u saopštenju. 

Foto: Predsjednik Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA