Milatović otvara Samit u Tivtu, govoriće o ekonomskom rastu, inovacijama…

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović danas će zvanično otvoriti Western Balkans ESG Samit koji se održava Porto Montenegru. Milatović će dati poseban naglasak razvoju regiona i zemalja Zapadnog Balkana u oblasti zelene tranzicije, inovacija, održivog razvoja i odgovornog korporativnog upravljanja, kao i bržeg ekonomskog rasta Crne Gore i regionalne ekonomske saradnje na putu EU integracija.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović, potpredsjednik Ervin Ibrahimović i ministri Goran Đurović i Ana Novaković-Đurović učestvovaće na Western Balkans ESG Samitu, koji se održava u Porto Montenegru i kojem prisustvuju zvaničnici zemalja Zapadnog Balkana, predstavnici brojnih evropskih institucija, vodeći svjetski biznis lidere iz privatnog sektora, kao i brojni prepoznati stručnjaci u oblastima ESG standarda, inovacija i održivog razvoja.

Ministri Ibrahimović i Đurović će danas govoriti na dva odvojena panela o izazovima dekarbonizacije u zemljama, te saglasnosti sa društveno-odgovornim konceptom poslovanja – uključiti sve zainteresovane strane, dok će narednog dana Samita ministarka Novaković-Đurović govoriti na panelu posvećenom održivoj infrastrukturi.

Poslednjeg dana Samita (28. aprila) učesnicima će se obratiti predsjednik Vlade Dritan Abazović koji će se osvrnuti na ostvarene ekonomske rezultate i značaj snažnije privredne saradnje zemalja Zapadnog Balkana u kontekstu poštovanja standarda održivog poslovanja i procesa zelene tranzicije.

ESG Samit će okupiti preko 400 uglednih zvanica: predstavnika vlada i međunarodnih institucija, te lidera poslovnih zajednica regiona i svijeta. “Samit će pružiti platformu za konstruktivni dijalog o zelenoj tranziciji regiona, prilikama za privlačenje investicija, kroz primjenu ESG standarda i razvoj zelenih inovacija i tehnologija. Posebno nam je drago i čast što na ovom regionalnom putu razvoja imamo podršku Vlade Crne Gore, te smo stoga izuzetno ponosni što će skupu prisustvovati gospodin Milatović i gospodin Abazović”, istakla je Biljana Braithwaite izvršna direktorica Sustineri Partners, jednog od organizatora samita.

ESG Samit Zapadnog Balkana, posvećen temama životne sredine, održivom razvoju i odgovornom upravljanju, organizuju konsultantska kompanija Sustineri Partners i Porto Montenegro, pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, a uz regionalnu medijsku podršku Bloomberg Adria.

Izvor: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA