Milatović odlikovao italijanskog admirala Medaljom za zasluge

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odlikovao je admirala Giuseppea Cavo Dragonea, načelnika Generalštaba Oružanih snaga Republike Italije Medaljom za zasluge, saopšteno je iz Milatovićevog kabineta.

„Admiral i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Republike Italije Giuseppe Cavo Dragone je dokazani prijatelj Crne Gore i naše vojske. Tokom obavljanja dužnosti uložio je značajne napore za unapređenje vojne saradnje sa Crnom Gorom i podržao uključivanje crnogorskog kontigenta u aktivnost pojačane budućnosti na istoku Evrope „Enhanced Vigilance Activity“, gdje je Italija vodeća država. Dodatno, načelnik Dragone je doprinio i potpisivanju sporazuma o saradnji sa Vladom Republike Italije čime je nastavljen kontinuitet uspješne realizacije misije zaštite vazdušnog prostora Crne Gore „Air Policing““, saopštio je Milatović.

On je, na prijedlog Ministarstva odbrane, načelnika Dragonea odlikovao Medaljom za zasluge koja se dodjeljuje za zasluge u izvršavanju povjerenih zadataka koji posebno doprinose prijateljskim odnosima između Crne Gore i drugih država.

Milatović se načelniku Dragoneu zahvalio što je prepoznao kapacitete sistema odbrane Crne Gore, ukazavši na mogućnost njihovog daljeg razvoja i unapređenja.

„Ceremoniji predaje medalje u zgradi Predsjednika Crne Gore prisustvovala je amsbasadorka Italije Andreina Marsella i članovi kabineta načelnika Generalštaba Oružanih snaga Republike Italije, kao i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević sa saradnicima“, zaključeno je u saopštenju.

Izvor: Dnevno

Foto/video: Predsjednik.me

NIKŠIĆ PROGNOZA