Milatović odlikovan medaljom „Mihai Eminescu“ i titulom počasnog člana Međunarodne akademije

Predsjednik države Jakov Milatović primio je rumunsku delegaciju na čelu sa gradonačelnicom Krajove Lijom Olgucom Vasilesku i predsjednikom regiona Dolj Kosminom Vasileom. Tom prilikom Milatoviću je uručena medalja „Mihai Eminescu“ za zasluge u nacionalnoj i svjetskoj kulturnoj djelatnosti i uručena mu je titula počasnog člana Međunarodne akademije „Mihai Eminescu“.

To je saopšteno iz kabineta predsjednika.

„On je članovima rumunske privredne delegacije zahvalio na odlikovanju, istakavši da ova posjeta ima veliki značaj za unaprjeđenje bilateralne ekonomske saradnje dvije države“, navodi se u saopštenu.

Dodao je da je posjeta potvrda odličnih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Rumunije, te da otvara mogućnosti za snaženje investicione aktivnosti, posebno u sektorima turizma, energatike i industrije.

„Ukazao je i na dosadašnji značaj podrške Rumunije našem evropskom putu, dodajući da očekuje da će ona i u narednom periodu biti nastavljena. Predstavnici rumunske privrede su izrazili zadovoljstvo susretom sa Predsjednikom, ocijenivši da današnji sastanak doprinosi daljem snaženju međudržavnih političkih i kulturnih veza Crne Gore i Rumunije“, kaže se u saopštenju.

Dodaju da današnji sastanak dolazi nakon zvanične posjete Milatovića Rumuniji sredinom marta ove godine.

Foto: Predsjednik Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA