„Milatović nije prvi posjetio Austriju, Vujanović bio gost austrijskog predsjednika“

Portparol Demokratske partija socijalista Crne Gore Miloš Nikolić kazao je da je Kabinet predsjednika Jakova Milatovića saopštio neistinu o njegovoj prvoj zvaničnoj posjeti Austriji, te da je bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović bio gost austrijskog predsjednika 2014. godine.

„Kabinet Jakova Milatovića nastavlja svoju tradiciju saopštavanja neistina. Predstavljajući Milatovića kao prvog predsjednika koji je bio u zvaničnoj posjeti Austrije od obnove nezavisnosti, Kabinet je saopštio neistinu i doveo javnost u zabludu“, istakao je Nikolić. 

Nikolić napominje da je bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, novembra 2014. godine, bio gost austrijskog predsjednika Hajnc Fišera koji je nekoliko mjeseci prije tog, boravio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

„Za to vrijeme Milatović je bio negdje po bijelom svijetu na školovanju i uzimajući u obzir njegovo poimanje sopstvene ličnosti o kojoj često govori u trećem licu, nije mu zamjeriti što sve češće sebe doživljava kao prvog i jedinog predsjednika Crne Gore, utemeljivača crnogorske diplomatije i promotera evropskih vrijednosti. Ipak, dužnost je Milatovićevih saradnika da ga ponekad opomenu da svijet ne počinje od njega i da ga vrate u realnost u kojoj on sve češće svojim manirima i stavovima pokazuje da je slučajni predsjednik čija se najvažnija politička misija svodi na lobiranje za proruski DF i pokušaj cijepanja sopstvene stranke. Obje aktivnosti mu znatno bolje idu od onog što je stvarno uloga i misija predsjednika Crne Gore“, zaključuje Nikolić.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents