(VIDEO) Milatović: Imam puno povjerenje u Spajića

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je danas u Skoplju da je odluka o formiranju nove vlade „stvar Crne Gore“ i dodao da mandatar Milojko Spajić ima njegovo puno povjerenje te da ga ohrabruje da dodatno uradi ono što je do njega kao trenutno najodgovornijeg u procesu formrianja vlade i odgovori potrebama Crne Gore.

Milatović je u Skoplju, odgovarajući na pitanje Tanjuga, da li je poslije dva sastanka sa Spajićem došlo do približavanja stavova oko formiranja nove vlade, odnosno da li on i dalje ostaje pri stavu da koalicija Za budućnost Crne Gore treba da bude dio nove vlade, rekao da ostaje pri stavu da „odluka o novoj crnogorskoj vladi treba da bude donesena u Crnoj Gori“.

„To je stvar Crne Gore i mislim da se oko toga slažemo, kao i oko programa koji bi ta vlada trebala da isporuči, a to je dodatan fokus na vladavini prava“, rekao je Milatović, prenosi Tanjug.

Dodao je da je njegovo mišljenje da bi kvalifikovana većina trebalo da podrži narednu vladu uz jasna programska opredjeljenja, a to je kontinuitet spoljne politike, odnosno članstvo u NATO savezu i snažnije zalaganje za ubrzanje evropskog puta.

Smatra da bi iz procesa formiranja vlade svi učesnici trebalo da izađu kao neka vrsta pobhednika i to je, kaže, i bio njegov savhet Spajiću.

Foto/video: Predsjednik.me

NIKŠIĆ PROGNOZA