Milatović i Abazović antievropejci

Piše: Jelena Marković, potpredsjednica Liberalne partije

Evropska unija i SAD su rekli svoje, po pitanju učešća u vlasti Mandića i Kneževića, ali stvarna adresa za snažnu reakciju je predsjednik dijela građana Crne Gore Jakov Milatović.

Nažalost, neshvatljivo je da Milatović ne poštuje volju80% građana koji žele da Crna Gora uđe u EU, a ova stvorena većina, koju je svojim neustavnim uplitanjem Milatović zloupotrijebio i iskoristio, i koji sve čini da nas udalji od tih vrijednosti, po obrascu koji je osmislioBeograd!

Znači, svojim stavovima , u vrijeme pregovora o Vladi, Milatović je sve učinio da u njen sastav uđu najveći protivnici ulaska Crne Gore u EU i direktni podanici Beograda i Moskve.

On je najveći krivac za novostvorenu situaciju, jer je povlačio poteze, kojima je ultimativno, po cijenu razbijanja svoje partije, ljude sa optuženičke klupe, uključio u najvaznije pore crnogorske vlasti, što se kosi sa svim međunarodnim propisima i pravilima.

Predsjednik podanik koji ne posjeduje ni jednu od vrlina koje ga iole mogu povezati sa ,,ozbiljnim” državnikom je sve uradio dosad na štetu Crne Gore. Čovjek koji elementarno nije pošten i iskren u zastupanju interesa, koji nas vode ka EU, nego otvoreno neistinito istupa u korist tuđih interesa, koji nije posvećen javnom interesu naših građana po mnogim pitanjima koja opterećuju političko biće CG. On je čovjek koji manipulacijama želi da zaobiđe evropske vrijednosti i to je najočiglednije pokazao u susretu sa ličnim svještenikom predsjednika druge države Vučića i formalnim patrijarhom crkve Srbije, koji je uputio najteže uvrede, koje se mogu uputiti jednoj državi i njenom narodu.Drsko je rekao u prisustvupredsjednikaCrne Gore, da crnogorski narodne postoji, ni narod ni država, a Milatović svojim ćutanjem tajnekulturni i prvokatorski stav, brutalno uvredljiv i neviđeno drzak PREĆUTAO, da bi se kasnije opravdavao jedva izgovorenom i uopštenom frazom – da se velikodostojnici ne miješaju u pitanja popisa stanovništva. On, dakle, ne reaguje na riječi Porfirija, koji dovodi u pitanje postojanje države CG i crnogorskog naroda, kome kaže, neiskreno, da etički pripada! 

Imamo predsjednika koji ne vodi interesa o vitalnim vrijednostima države na čijem se čelu nalazi i koji tu funkciju koristi, u ovoj fazi predsjednikovanja za promociju, u suštini antizapadnih vrijednosti i za unutrašnji politički obračun sa partijskim kolegom kojeg je predložio za mandatara i kojeg hoće, ucjenama, koje u ovom trenutku narodu nijesu vidljive, da naćera da po cijenu novih izbora, sastavi Vladu po njegovom ćefu, a sve u interesu Beograda i Moskve. 

Ne želeći da branim Spajića ili se miješam u odnose druge partije ES, ne želim prećutati da primjećujem da se Milatović usredsrijedio na sređivanje stanja u svojoj partiji kako bi što spremnije dočekao neminovni obračun sa mandatarom i obezbijedio podršku najradikalnijih snaga u CG, u čemu je izgleda uspio, potpomognut Beogradom i na sljedeće izbore izašao sa podijeljenim dijelom stranke, i nakon toga obezbijeđenom koalicijom sa klerofašističkim snagama! Vrijeme će pokazati da je on čovjek, kome ozbiljne institucije ništa ne znače, jer nastupanje vremena vladavine prava će doci samo onda kada se pobjegne od politike Beograda i Moskve, a on to očigledno ne želi i misli da to vješto skriva i da to svijet neće primijetiti!

Sigurna sam, da će doći i to vrlo brzo, vrijeme kada će građani Crne Gore svrstati da ih Milatović ne predstavlja na pravi način i ne brani njihove interese, već to radi uslužno prema predsjedniku druge države Vučiću i crkvi Srbije! Najviše štete po Crnu Goru u duelu su dva čovjeka Dritan Abazović i Jakov Milatović kojima su usta puna ulaska CG u EU, ali sve rade suprotno od toga i postali su najsnažniji kočničari napretka Crne Gore! 

Crna Gora je potpisnica mnogih pravnih akata i saglasna je sa usklađivanjem sa standardima EU, te stoga pozivam EU i NATO da reaguju i traže od Crne Gore da ispunjava svoje obaveze, a ako vide da u tim stvarima neko pokušava da ih obmane, trebaju postupati oštro i jasno prema takvim osobama i jasno ih pozvati na odgovornost, a ne da zbog takvih trpe građani Crne Gore.

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici „Stav“nisu nužno i stavovi redakcije „Portala RTNK“)

NIKŠIĆ PROGNOZA