Milatović-Etgen: Snažnija podrška evropskom putu Crne Gore

U okviru posjete Luksemburgu predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se i sa predsjednikom Predstavničkog doma Fernandom Etgenom, a sastanku je prisustvovao predsjednik Odbora za vanjske i evropske poslove Iv Kruhten sa članovima tog odbora, kazali su iz Kabineta predsjednika.
 
Ocijenjeno je, kako navode, da je parlamentarna saradnja između dvije zemlje jedan od važnih preduslova za jačanje političkih odnosa, posebno u kontekstu podrške Luksemburga ubrzanju evropskog puta Crne Gore.
 
“Očekujem da Luksemburg bude snažan glas podrške za što brže učlanjenje Crne Gore u EU. Naša zemlja je posvećena ispunjavanju reformi i u tom procesu očekujemo još agilniju podršku Parlamenta Luksemburga”, kazao je Milatović.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru sa parlamentarcima, on je podsjetio na spoljnopolitičke prioritete Crne Gore: ubrzanje reformi sa ciljem učlanjenja u Evropsku uniju, jačanje kredibilnosti Crne Gore kao NATO članice i unaprjeđenje dobrosusjedskih odnosa.
 
Predsjednik Predstavničkog doma Fernand Etgen naglasio je da cijene posvećenost predsjednika Milatovića evropskoj agendi, ističući da dvije male države sa bogatstvom različitosti dijele iste vrijednosti i viziju demokratskog i ekonomskog razvoja.
 
Uz jačanje bilateralne saradnje, boravkom u Luksemburgu Milatović je nastavio niz posjeta prijestonicama Evropske unije u cilju ubrzanja evropskog puta Crne Gore.

Foto: predsjednik.me

NIKŠIĆ PROGNOZA