Milatović: Dobrosusjedska saradnja i sprovođenje suštinskih reformi prioritet na putu ka EU

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je specijalnog izaslanika Francuske za Zapadni Balkan, Renea Trokaza.
U otvorenom i sadržajnom razgovoru,navode iz Milatovićevog kabineta, potvrđeni su odlični i prijateljski odnosi Crne Gore i Francuske, koje karakteriše intenzivna bilateralna saradnja, savezništvo u okviru NATO-a i podrška Francuske evropskoj integraciji Crne Gore.

Milatović je istakao da Crna Gora kao lider u pregovaračkom procesu mora iskoristiti momenat da ispuni zadatke i da do 2028. godine postane punopravna članica Evropske unije.

„U tom smislu, naveo je da dobrosusjedska saradnja i sprovođenje suštinskih reformi moraju biti prioritet donosilaca odluka, te poručio da bi učlanjenje Crne Gore u EU bio pozitivan signal i ostalim zemljama kandidatima, da se reforme isplate i je proces proširenja i dalje živ. Francuski izaslanik Trokaz je poručio da će Francuska nastaviti da snažno podržava napore Crne Gore na evropskom putu i naglasio je da naša zemlja predstavlja važnog partnera u regionu Zapadnog Balkana. Takođe, predsjednik države izrazio je zadovoljstvo što će uzeti učešće na predstojećem Samitu Frankofonije u Parizu, 4. i 5. oktobra, što će biti prilika da Crna Gora dodatno ojača svoju poziciju na multilateralnom planu“,saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

foto:Kabinet predsjednika CG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA