Milatović: Đukanović nas podsjetio na vrijeme svoje autokratske vladavine

Bivši predsjednik Crne Gore nostalgično nas je podsjetio na vrijeme „slobode mišljenja i javno iskazane kritike“ tokom njegove višedecenijske autokratske vladavine, kazao je predsjednik države Jakov Milatović. 

On je reagovao na izjavu bivšeg crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, koji je kazao da aktuelna vlast ne trpi kritičku misao i poprima oznake diktature, totalitarizma i represije.

„Ni riječ o napadima na novinare, konstruisanju afera kritički nastrojenim NVO liderima, progonu političkih neistomišljenika, hapšenjima građana zbog ostavljenih komentara na društvenim mrežama“, napisao je Milatović na Tviteru. 

Aktuelni predsjednik je poručio da uz sve mane vlasti nakon promjena 2020. godine, jedino je sigurno – da je Crna Gora danas neuporedivo slobodnije društvo.

„Kreiranje povoljnog okruženja za rad civilnog sektora i medija, spremnost za otvoren dijalog i partnerstvo, mora biti misija svake vlasti, a kao Predsjednik Crne Gore biću prvi na braniku slobodne riječi“, zaključio je Milatović.

 

Foto: Predsjednik.me

NIKŠIĆ PROGNOZA