Milatović: CG želi da ubrza pristupanje EU i bude promoter dobrosusjedskih odnosa

Crna Gora je posvećena multilateralnoj saradnji, želi da bude kredibilna članica NATO saveza, ubrza pristupanje Evropskoj uniji i bude promoter dobrosusjedskih odnosa, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je u dva odvojena susreta ambasadora Palestine Rabija Alhantoulija i ambasadora Hrvatske Veselka Grubišića.

Kako su saopštili iz Milatovićevog kabineta, teme razgovora sa ambasadorom Alhantoulijem bile su odnosi Crne Gore i Palestine, sporazumi koje su dvije zemlje potpisale do sada i mogućnosti za dalju saradnju.

„Crna Gora je posvećena multilateralnoj saradnji, želi da bude kredibilna članica NATO saveza, ubrza pristupanje Evropskoj uniji i bude promoter dobrosusjedskih odnosa“ poručio je Milatović.

Ambasador Alhantouli prenio je Predsjedniku Milatoviću pozdrave predsjednika Palestine Mahmuda Abasa i čestitke povodom inauguracije.

Zvanična posjeta Milatovića Zagrebu na poziv predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića bila je jedna od tema razgovora sa ambasadorom te zemlje Veselkom Grubišićem.

Milatović je ocijenio da Crna Gora očekuje podršku Hrvatske u ključnim reformama koje trebaju da obezbijede ubrzani napredak države na evropskom putu.

„Podrška Hrvatske nam je veoma važna i želimo da budete naš glas u Briselu gdje se promoviše članstvo Crne Gore u Uniji ali i cijelog Zapadnog Balkana“, saopštio je Milatović.

Ambasador Grubišić je kazao da njegova zemlja želi euroatlantsku Crnu Goru, dobrog i prosperitetnog susjeda i da ja na tom putu Hrvatska uvijek spremna da pomogne.

Izvor: RTCG

Foto: Predsjednik Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA