Milatović čestitao Dan nezavisnosti države  Palestine

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je predsjedniku Države Palestine Mahmudu Abasu Dan nezavisnosti te države.

„Dozvolite mi da Vama i narodu Palestine uputim čestitke povodom državnog praznika, 15. novembra – Dana nezavisnosti, iako svjestan da ovaj važan datum u palestinskoj istoriji ove godine dočekujete u uslovima strahovitog stradanja vašeg naroda.Želim da vjerujem da će teški trenuci razaranja i stradanja civila, posebno djece, zastrašujuća realnost na terenu kojoj svjedočimo , što prije biti okončani, te da će slobodoljubivi duh palestinskog naroda voditi ka stvaranju novih perspektiva i pisanju novih stranica duge istorije Države Palestine i njenog naroda.U ovim teškim trenucima za palestinski narod, Crna Gora će nastaviti da poziva na mir, stabilnost i deeskalaciju tenzija na Bliskom istoku, na otvaranje humanitarnih koridora, neometan i neograničen protok humanitarne i druge pomoći, kao i na poštovanje međunarodnog i humanitarnog prava“,naveo je Milatović.

Milatović je izrazio i nadu da će se sa Abasuom u budućem periodu u mnogo boljim uslovima i okolnostima susresti kako bi razmotrili mogućnosti za dalje unapređenje sveukupnih odnosa.

foto: sSlužba predsjednika

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA