Mijović poručio da neće rušiti vlast u Andrijevici

Odbornik u Skupštini opštine Andrijevica Bogdan Mijović, koji od juče nastupa samostalno, kazao je da neće rušiti lokalnu vlast u ovoj opštini. U Andrijevici je razlika između vladajuće koalicije SNP, Nove srpske demokratije i Demokratske Crne Gore sa jedne, i opozicione DPS sa druge strane, samo u jednom odborničkom mandatu.

Mijović je Portalu RTCG kazao da je istupio iz Demokratske Crne Gore zbog ličnog neslaganja sa politikom te partije i na lokalnom i na državnom nivou.

„Lokalnu vlast neću rušiti jer sam podnio veliku ličnu i porodičnu žrtvu u borbi protiv DPS-a, i moj potez nije motivisan time da bih njima pravio većinu” kazao je Mijović.

On je juče saopštio da je napustio Demokratsku Crnu Goru, dok su nakon toga iz te partije kazali da su oni Mijovića ranije isključili iz članstva.

„Ja nemam nikakva saznanja niti sam obaviješten da sam ranije isključen iz partije. Nijesam se slagao sa Demokratama kada su ranije učestovali u rušenju ministra pravde Vladimira Leposavića, niti kada su rušili Vladu Dritana Abazovića, a sada su sa Abazovićem. Na lokalnom nivou nijesam se slagao sa predsjednikom OO Mladenom Đukićem, koji je i predsjednik Skupštine opštine”, rekao je Mijović.

On je ranije u nekoliko navrata dolazio u centar medijske pažnje, kada je izostajao sa sjednica lokalnog parlamenta, i tada je optuživan da “dovodi  je u pitanje funkcionisanje lokalne Skupštine, a samim tim i ostvarenja izborne volje građana Andrijevice izskazane na izborima održanim avgusta 202O. godine”.  

Na lokalnim izborima u Andrijevici, koji su održani kada i državni 2020. godine, Demokratska partija socijalista je otišla u opoziciju poslije devet godina vlasti u ovoj sjevernoj opštini.  Nova koalicija, SNP, NSD i Demokrate imali su do sada u parlamentu 16 odborničkih mjesta, samo jedno više od DPS i SD. Da u lokalnom parlamentu u Andrijevici nešto ne funkcioniše kako treba i da dolazi do ozbiljnih problema postalo je evidentno prošle godine, od kada su počela često da se otkazuju zasjedanja SO zbog nedostatka kvoruma.

Čim bi iz klupa vladajuće koalicije neko izostao sa sjednice, a to je najčešće bio odbornik  Bogdan Mijović, odbornici DPS su se odmah povlačili, čime je parlament ostajao bez kvoruma za rad.

Prošlu godinu u političkom životu u ovom gradu obilježio je i sukob predsjednika opštine Željka Ćulafića (SNP) i Veska Raketića (NSD), koja su završena smjenom Raketića sa mjesta potpredsjednika opštine.

Kada je 2020. godine srušen DPS i u Andrijevici, obećavano je mnogo. Dok traju politička trvenja i previranja, malena varoš, međutim, nastavlja nezaustavljivo da tone u sve dublje siromaštvo prema svim statističkim pokazateljima.

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA