„Mi u Evropi sad raskol ne vidimo“

Od samog formiranja pokreta Evropa sad imamo narativ koji pokušavaju, što mediji, što druge političke partije da stvore o raskolu između Milojka Spajića i Jakova Milatovića, kazala je poslanica Pokreta Evropa sad Maida Gorčević.

Ona je na Gradskoj TV istakla kako su Spajić i Milatović različiti kao ličnosti, ali da kao tandem funkcionišu sjajno, te da treba naglasiti dvodnevnu posjetu Jakova Milatovića Italiji.

“Mi u pokretu Evropa sad raskol ne vidimo, tako da nema potrebe za zabrinutošću. Prošlost nam je pokazala da sve što se piše ne mora da bude tačno. U moru lažnih vijesti, mnogih informacija teško je da i sami čitaoci procijene tačnost. Naslovnica koja svakako zavređuje pažnju je da će gospodin Milatović biti u dvodnevnoj posjeti Italiji i to su provjerene informacije”, navela je Gorčević.

Kaže da po njenom mišljenju pregovori oko formiranja Vlade traju kraće od očekivanog.

“Vi kažete duže od očekivanog, a ja ću reći kraće od predviđenog zakonskog roka. Nisam za to da se čeka posljednji dan za formiranje Vlade, ali vjerujem da se nijedna Vlada u svijetu nije lako formirala niti brzo. Pregovori se privode kraju i u ovom trenutku, zaista, ne bih davala više informacija iz razloga što smatram da mandatar Spajić treba da bude taj koji će izaći sa informacijama”, rekla je Gorčević.

Kaže da nije iznenađena izjavom Milatovića da će odluke Vlade biti donešene u Crnoj Gori, kao i da ima povjerenje u mandatara Spajića.

“To je u skladu s ovlašćenjima predsjednika, nakon konsultacija koje je obavio sa svim strankama, mandat i povjerenje je uručio javno gospodinu Spajiću, sa uvjerenjem da će što prije napraviti Vladu. Predsjednik Crne Gore je, zaista, posao oko davanja mandata odradio nestranački i nepristrasno”, naglašava Gorčević.

Foto: Evropa sad

NIKŠIĆ PROGNOZA