Medojević: Zahtjevi DNP-a opravdani i u skladu sa principima DF-a

Zahtjevi DNP-a su opravdani i u skladu sa programakim opredjeljenima te stranke, ali i sa političkim principima na kojima je DF uspio da sruši režim Mila Đukanovića: pomirenje po principu sva prava svima, radikalne reforme i demontaža mafijaškog DPS režima i ekonomski oporavak zemlje na osnovu promjene modela ekonomskog rasta, napisao je na društvenoj mreži Fejsbuk predsjednik Pokreta za promjene (PZP) i jedan od lidera nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević.

On je istakao da je nakon izglasavanja Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a svim biračima bivšeg DF-a je postalo jasno da su njegove ocjene da je PES kreiran kao DPS verzija 2.0 i da on baštini sve političke prioritete DPS-a, te nastavlja, kako je rekao, poslušničku slugansku politiku prema centrima moci, na štetu vitalnih interesa naroda i drzave.

„PES je kontinuitet spoljno-političkih prioriteta DPS-a, nastavak antisrpske politike podjela u Crnoj Gori, glavna opstrukcija SPO-u i SDT-u u borbi protiv DPS mafije i glavni promoter opasne populističke ekonomske politike koja vodi drzavu u dužničko ropstvo, bankrot javnih finansija i ugrožavanje sistema penzijskog osiguranja.

Najava potpisivanja ugovora o nastavku auto-puta prema Andrijevici ima korupcionaški potencijal od najmanje 100 miliona eura koje će kroz naduvavanje faktura uzeti Spajić i niegova banda“, poručio je Medojević.

Spajić i njegova kriminalna organizacija, dodao je lider PZP-a, su težak balast za DNP i NSD i bivši birači DF-a su sve više razočarani sa ovom Vladom koja je kopija DPS-a.

„Glasanje za Rezoluciju o Srebrenici je samo kap koja je prelila čašu laži, prevara i izdaje Spajića koga su u Crnu Goru i doveli isti mentori Đukanovića da nastavi istu politiku.

Mi se za ovo nijesmo borili i politički odgovorno je da i DNP i NSD prekinu podršku ovoj Vladi i da se organizuju vanredni parlamentarni izbori.

To je racionalni politički odgovor na ove odluke Spajićeve Vlade. Da li će preovladati lični, partijski ili grupni materijalni i finanijski interesi nad principima, ideologijama i interesima naroda i države, ostaje da se vidi“, zaključio je Medojević.

 Foto: Luka Zeković/Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA