Medojević: I djelovi crkve se dogovorili sa Bemaxom oko formiranja Vlade

Lider PzP-a Nebojša Medojević kaže da je, prema njegovim informacijama, Milojko Spajić prepustio vlasnicima Bemaxa da mu obezbjede većinu od najmanje 41 poslanika za izbor njegove Vlade.

Spajić, navodi Medojević, neće više konsultovati PES ni Jakova Milatovića oko izbora Vlade.

Jedina opcija je, kako smatra Medojević, da Spajić kao Mandatar obavijesti Predsjednika Skupštine da zakaže sjednicu na kojoj će se birati njegova Vlada. Sad ostaje samo dilema da li će ista fluktuirajuća većina izabrati Aleksu Bečića za Predsjednika Skupštine, dodaje lider PzP-a.

“Meni je najvjerovatniji scenario da će Spajić sačekati da Bemax obezbjedi većinu poslanika, klasičnom političkom korupcijom i da će onda Spajić tražiti sjednicu Parlamenta za izbor Vlade. 

Svaki poslanik koji glasa Vladu Spajića , glasaće za Vladu narko i duvanske mafije i moraće da objasni motive za glasanje. Već smo vidjeli da neki poslanici mijenaju “mišljenja” , a to već predstavlja osnov sumnje da su za te “promjene” mišljenja dobili pare ili stanove od Bemaxa”, naglašava Medojević.

Posebno kompleksna situacija, smatra Medojvić, biće za poslanike Demokrata koji bi, kako ističe, morali da prećute direktno miješanje mafije u podršku Vlade u kojoj će i oni značajno participirati.

U svakom slučaju, poručuje Medojević, čeka nas Vlada koja ima podršku narko i duvanskog klana ili novi izbori.

“Spajić nema problema da mu nedostajuću većinu za izbor njegove Vlade obezbjedi BEMAX, sa liste DPS. Spajić je kao Premijer spreman da Bemaxu obezbjedi nove ugovore za nastavak auto puta Bar Boljare i druge koncesije koje će im donijeti nove unosne poslove. Šverc kokaina i cigareta se podrazumijeva i Spajićeva Vlada će biti kontinuitet Vlada DPS koje su bile logistička podrška švercu.

U toj Bemax Vladi nema mjesta za ZBCG. Bez obzira što nema mene i PzP, opet su neprihvatljivi. Neko ih je obmanuo, da će bez mene i PzP biti prihvatljivi”, piše Medojević u saopštenju.

Sve je ovo, tvrdi on, finale velike prevare građana koji su 30.08.2020. glasali za demontažu mafijaškog režima Đukanovića i za hapšenja lopova i konfiskaciju imovine koju su stekli pljačkom drzave. 

“Nažalost, vlasnici Vijesti, djelovi Crkve i duvanski tajkun su napravili dil sa Đukanovićem da ga neće dirati, a da se formira Vlada koja neće demontirati bivši režim i sprovesti reforme.

Dobili smo pajaca Mister Bina za Premijera i njegove “apostole” . Ovo je završna faza te prevare. Kad bude svima jasno, biće kasno”, zaključuje Medojević.

Foto: Fejsbuk

NIKŠIĆ PROGNOZA