Medojević: Siguran sam da će Mandić pozvati Milovića na sjednicu

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je kako je siguran da će šef parlamenta Andrija Mandić pozvati ministra pravde Andreja Milovića da prisustvuje sjednici Skupštine na kojoj će se glasati o predlogu premijera Milojka Spajića za razrješenje Milovića.

„Na ovaj način, predsjednik Skupštine će ispoštovati Ustav, tu član 82 stav 12 kojim se imperativno određuje da Skupština ‘bira i razrješava predsjednika i članove Vlade’”, napisao je Medojević na Fejsbuku.

Kaže da će predsjednik Skupštine, omogućavanjem rasprave o razlozima za razrješenje ministra pravde, dati „snažan doprinos napretku naših EU integracija koje posebno ističu značaj kontrolne funkcije Skupštine i transparentnosti u vršenju javnih funkcija“.

„Imajući u vidu da je ministar pravde u više navrata bio u središtu javnih siandala i optužbi za korupciju (kao u slučaju davanja azila turskom narko bosu Čamgozu, i deportacije poslovnog partnera predsjednika Vlade i optuženog svjetskog prevaranta sa kriptovalutama Koreanca Do Kvona i sl), pozivom na sjednicu parlamenta, predsjednik Skupštine će dati svoj doprinos i napretku u najtežim poglavljima 23 i 24, bez čijih zatvaranja nema nastavka EU integracija“, dodaoj Medojević.

„Na kraju, kao najiskusniji parlamentarac koji je i sam bio više godina jedan od lidera opozicije, dobro zna da se snaga i vitalnost parlamentarne demokratije mjeri snagom i vitalnošću opozicije, a ova aktuelna opozicija je ubjedljivo najslabija i najkonfuznija u istoriji crnogorskog parlamentarizma, i treba osnažiti svaku njihovu inicijativu i dati im priliku da na sjednicama parlamenta i kroz kontrolna i konsultativna saslušanja kritikuju Vladu“, dodaje lider PZP-a.

Ukazuje i da javnost zaslužuje čuti razloge zbog čega premijer „predlaže razrješenje svog, do juče najbližeg saradnika“, kao i odgovore ministra.

„Imajući u vidu sve ove argumente, siguran sam da će predsjednik Skupštine pozvati ministra na sjednicu o njegovom razrješenju i tako dati svoj doprinos dobijanju IBAR-a i nastavku EU integracija“, zaključio je Medojević.

foto:Boris Pejović-Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA