Medojević: Novović više djeluje kao eksponent međunarodnih partnera

Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta, poručio je da glavni specijalni državni tužilac Vladimir Novović više djeluje kao eksponent međunarodnih partnera koji mu daju podršku i informacije.

Te tvrdnje je iznio na gostovanju A Plus televiziji i poručio da je zbog problema organizovanog kriminala i korupcije, kao i strukturnog siromaštva, vrijeme za „Vladu nacionalnog jedinstva“.

„Podsjetiću na ono što je Novović rekao u jednoj emisiji, da ručno analizira dokaze i dokumenta koja je dobio od Europola… A ti dokumenti su rezultat djelovanja rada mašina, vještačke inteligencije, a on mora da ručno lijepi to po zidovima kao prije 50 godina, ili ima samo polovinu policajaca u svom timu u odnosu na sistematizaciju. Ili da mu ANB ne dostavlja redovno informacije, ili da on sam nema pristup državnim registrima kao što je Uprava prihoda, katastar… To je nenormalno“, rekao je Medojević.

Poručio je da je „kancer organizovanog kriminala“ razorio institucije sistema i da se ne mogu brzo oporaviti.

„Za to je potrebno vrijeme, politička volja, potrebna je svijest političke elite da se ujedinimo oko tih tema. To nijesu teme za političke obračune, kampanje i populizam, radi se o jednom od najvećih problema države, koji prijeti da pojede državu“, poručio je Medojević.

Izvor: Portal Analitika

Foto: Skupstina

NIKŠIĆ PROGNOZA