Medojević: Na Milatoviću istorijska odgovornost, Crnoj Gori neophodna demokratska alternativa

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević smatra da je Crnoj Gori neophodna reformska, odgovorna, državotvorna i demokratska alternativa.

„Povjerenje koje je Jakov Milatović dobio od građana na izborima, sa sobom nosi ogromno breme odgovornosti za budući tok političkih procesa u zemlji.

Da li je kao predsjednik države spreman da ispuni očekivanja građana koji su ga birali, a koji nedvosmisleno žele demontažu bolesnog mafijaškog režima Đukanovića, promjene političkog kursa ili je spreman da bude sporedni igrač i saučesnik DPS tajkuna, švercera cigareta i kokaina koje zastupa Milojko Spajić. To je jedino suštinsko pitanje za postđukanovićevu političku elitu“, kaže Medojević.

Naglašava da se premijer Milojko Spajić „svojim ponašanjem, protivzakonitim i kriminalnim odlukama kao ministar finansija preporučio DPS tajkunima kao pouzdan partner koji je sklon kriminalu i korupciji i oni će ga svim silama gurati kao svog favorita.“

„Vlada Spajića je Vlada ideološkog i političkog kontinuiteta sa Đukanovićevim režimom i sa kriminalom i korupcijom.

Dil sa Đukanovićem postignut u maju 2020. o niegovoj zaštiti od krivično pravnog progona je sada svima jasan. Na sva ključna mjesta u finansijskom sistemu postavljeni su kadrovi Aca Đukanovića kome je apsolutna kontrola tokova prljavog novca prioritet broj jedan“, ističe Medojević.

On vjeruje da je pitanje diskontinuiteta sa „bolesnim DPS mafijaškim sistemom i nasleđem Đukanovića“ u stvari istorijsko pitanje opstanka Crne Gore kao civilizovane održive zajednice, ali da nažalost, ova vlast nema kapacitet, niti političku volju za radikalne reforme i demontažu DPS režima.

„Samim tim, odgovornost Milatovica je veća. Ovo je politički trenutak za okupljanje svih iskrenih reformatora, demokrata i državotvornih političkih struktura. Svi treba da preuzmemo odgovornost“, poručuje Medojević.

Foto: Fejsbuk

NIKŠIĆ PROGNOZA