„Materijalne razlike se ne mogu temeljiti na pravdi i ravnopravnosti“

Povodom prvog maja, Međunarodnog praznika rada, i 80 godina od bitke na Javorku, u prostorijama
opštinskiog komiteta JKPCG održana je tribina na kojoj je član opštinskog komiteta Jovan Vujović evocirao uspomene na ove značajne događaje, naveli su iz ove partije.

On je istakao da komunisti sa ovim skupom i evociranjem uspomena na događaje koji su se zbili u prošlosti na ovaj dan, ujedno proslavljaju prvi maj, Međunarodni praznik rada, koji više, nego bilo koji drugi, državni, nacionalni ili vjerski povezuje i zbližava radne ljude svijeta. Na ovaj dan prije 137 godina radničku klasu prisili su teški uslovi života da se pobuni u više američkih gradova.

„Radniku, treba da je jasna jedna istina, da se materijalne razlike ne mogu nikako temeljiti na pravdi i ravnopravnosti, već samo na nepravdi, prevarama i lažima, a pritom se koriste i druga sredstva, a najviše državni resursi da se ta vlast što bolje podupre. Draga radnička klaso, i vi svi drugi radni slojevi od seljaka do intelektualnog radnika, naša vam je preporuka, ujedinite se i okrenite se bez predomišljaja na puteve boljih izgleda, humanijih i čovječnijih ostvarivanja u novom dobu i tempu života“, istakao je on između ostalog.

NIKŠIĆ PROGNOZA