Mašković: Glavni grad za pola godine zaključio 252 ugovora o djelu

Za pola godine rada nove uprave u Glavnom gradu sklopljena su 252 ugovora o djelu, saopšteno je na konferenciji za novinare Socijaldemokrata i Liberalne partije.

Osim zapošljavanja, na konferenciji je problematizovana i navodna degradacija iskusnog kadra u gradskim službama i preduzećima.

„U pojedinim službama u okviru Glavnog rada možete da vidite, ali doslovno polovinu jedna je partija iz vladajuće koalicije. Dakle, čak znamo i ko su ljudi imenom i prezimenom, koji su zapošljeni isključivo kako bi se zadovoljili partijski apetiti“, kazao je šef kluba odbornika SD-a Miloš Mašković.

Odbornica Liberalne partije u Skupštini Glavnog grada Jovana Drobnjak kazala je da je veliki problem što se dovode novi zaposleni kojima su upitne diplome i radno iskustvo.

„Problem je što imamo situacije u kojima su zapošljeni iskusni, stručni kadrovi, koji dugo godina obavljaju odgovorno svoj posao, degradirani, spušteni na niže pozicije i dovode se novi zaposleni kojima su upitne diplome, upitno radno iskustvo, odnosno i nemaju radno iskustvo većinom i pitanje je da li zaista ima potrebe za toliko novih zapošljenih“, kazala je Drobnjak.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA