Marković zbog spota “Srce Srbije” zahtijeva hitnu reakciju ministarke Vujović i tužilaštva

Potpredsjednica Liberalne partije (LP) Jelen Marković zatražila je hitnu reakciju od ministarke kulture i medija Tamare Vujović i Vrhovnog drežavnog tužilaštva (VDT) zbog spota “Srce Srbije”.

Pojedini kadrovi u spotu snimani su na Cetinju-na Dvorskom trgu i Orlovom kršu.

“Ovo čine negatori Crne Gore i crnogorskog naroda u nemoći što više ne mogu pjevati ,,Kosovo je srce Srbije“ jer im je Kurti pokazao đe im je mjesto. Sad žele novo srce Srbije i ovim jasno pokazuju kako oni ciljano rade na uništenju Crne Gore i Crnogoraca.N aravno da se to ne može desiti jer će crnogorski narod znati da odbrani svoju državu i svoj dom kad to ne žele uraditi naše institucije koje su zadužene da ovakve stvari sankcionišu i sasjeku u korijenu, pa ovim putem pozivam resornu ministarku Tamaru Vujović da hitno reaguje, jer plašim se da ovo može izazvati nesagledive posljedice po mir i stabilnost ne samo CG već i Balkana. Pozivam VDT da hitno reaguju, jer ovo ne smije proći nekažnjeno”, naglasila je Marković.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr"><a href="https://t.co/1VoP9gqgzs">https://t.co/1VoP9gqgzs</a><br><br>Ovo čine negatori Crne Gore i crnogorskog naroda u nemoći što više ne mogu pjevati ,,Kosovo je srce Srbije&quot; jer im je Kurti pokazao đe im je mjesto. Sad žele novo srce Srbije i ovim jasno pokazuju kako oni ciljano rade na uništenju Crne Gore i Crnogoraca.</p>&mdash; Jelena Marković (@jmarkovic_) <a href="https://twitter.com/jmarkovic_/status/1826385627455390001?ref_src=twsrc%5Etfw">August 21, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Apelovala je i na Evropsku uniju (EU) i SAD.

“Apelujem na EU i SAD da progledaju i ne dozvole da diktator Vučić atakuje ovako otvoreno na mir i stabilnost u Crnoj Gori i regionu, jer to se ne bi odrazilo samo na Crnu Goru već i šire, a to je izgleda i cilj ratnog huskača Aleksandra Vučića i njegovih poslušnika u CG i BIH i ovim putem ih podsjećam da Kosovo je pored Srbije, taman kao i Crna Gora i tu će zauvijek i ostati!”, navela je Marković.

foto:privatna arhiva

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA