Marković: Zabraniti snimanje filma jer u ovakvoj uzavreloj situaciji može doći do nemilih scena

Jelena Marković, potpredsjednica Liberalne partije i predstavnica Evropskog saveza kazala je da predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević zloupotrebljava službeni položaj, jer, kako je navela, „ovi koji trebaju da snimaju film nemaju odobrenje od Ministarstva kulture“.

On je tražla da Ministarstvo kulture pod hitno zabrani snimanje filma jer u ovakvoj uzavreloj situaciji može doći do nemilih scena.

„Ko neovlašćeno to radi? To čine oni koji ne poštuju našu državu i misle da mogu da rade šta god im padne na pamet zato upozoravam Ministarku Tamaru Vujović da hitno reaguje. Ministarstvo kulture bi trebalo da je odobrilo snimanje filma. Potrebna je hitna reakcija Zavoda za zaštitu spomenika kulture jer je Tvrđava crnogorsko kulturno dobro pod zaštitom države, tako da saglasnost za snimanje ne može izdavati neko sa lokalnog nivoa, već to mora Ministarstvo kulture i ko želi da snima mora predati scenario da ne bi došlo do zloupotrebe kulturnog dobra“, navodi ona.

Kako je istakla, provjereno zna je da je Opština Nikšić odnosno Turisticka organizacija Niksić platila smještaj za svu ekipu u iznosu od 160 hiljada eura.

„Ovo poprima razmjere i liči na osmišljen i organizovan filmski kriminal što je jako opasna stvar, zato VDT da se uključi i hitno reaguje. Prije neki dan napadnuto Cetinje i Orlov krš, a sada Nikšić i stara tvrđava! Ovo crnogorske institucije moraju spriječiti, jer sjutra će se nastaviti dalje i neki drugi grad je cilj i još neko crnogorsko kulturno dobro i tako nam mijenjaju istoriju gradova i same države CG. Rade na projektu potpune asimilacije svega crnogorskog i destabilizacije i sprječavanja brzog ulaska CG u EU i zato pozivam naše institucije hitno da reaguju“, poručila je Marković.

foto: Liberalna partija

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA