Marković: Srbija je zemlja koju Crnogorci svih vjera priznaju

Srbija je zemlja koju Crnogorci svih vjera priznaju, koju su 21. maja 2006. referendumom pretvorili u državu, a od tada do danas, kao ni vjekovima unazad crnogorski narod je nije gledao kao plijen, već pak kao bratsku zemlju koju poštujemo, poručila je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković, reagujući na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je juče između ostalog kazao da voli Crnu Goru, ali da ne razumije one koji svoju politiku grade na mržnji prema Srbiji.

Ona je dodala da crnogorsku podršku Srbiji na stranice istorije upisa čojstvo i junaštvo, te poznate osobine Crnogoraca – Mojkovcem, Bregalnicom „đe čuvasmo srpskoj vojsci odstupnicu“.

„O namjeri prema Crnoj Gori od strane srbijanskih vlasti tj. političkih elita od tada do danas, takođe postoji svjedočanstvo i dokument iz 1844. godine. Napisao ga je za Aleksandra Karađorđevića Ilija Garašanin i ono je ogledalo namjera Aleksandra Vučića. Ono prezentuje najvjerodostojnije „ljubav“ prema Crnoj Gori koju nam Aleksandar drugi, s identičnim namjerama Aleksandra prvog iskazuje. Ali… oni su prolazni, a Crna Gora je vječna! Nju i kad „bratskom“ rukom ubiše, vaskrsnula je. Zato je ovo sveta zemlja i nikad joj neće doći kraj“. istakla je Marković.

Foto: Liberalna partija

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA