Marković: Skupština da postavi pitanje je li Milatović prekršio Ustav

Odbornica Liberalne partije (LP) u Nikšiću Jelena Marković na svom tviter nalogu objavila je da traži da novi saziv Parlamenta postavi pitanje odgovornosti predsjednika države Jakova Milatovića, te da li je prekršio Ustav.

Marković smatra da je Milatović odgovoran i da je prekršio Ustav jer je jednoj vjerskoj zajednici, odnosno Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) dao “primat da uz njegovo zvanje Predsjednika bude jedina prisutna vjerska zajednica na mjestu u selu Dolima u Pivi đe je nastradao nedužni narod”.

Ona ističe i da je Milatović kao predsjednik u Dolima zloupotrijebio  i crnogorsku vojsku koja je bila kao počasna garda. 

“Potrebno je hitno reagovanje i pozivanje na odgovornost aktuelnog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i da Ustavni sud razmotri i izjasni se o kršenju Ustava Crne Gore u ovom slučaju.Ona je sekularna država, a Jakov Milatović je položio zakletvu na Ustav Crne Gore da će je kao takvu i poštovati, a evo kroz ovu situaciju jasno vidimo da je vrlo brzo tu zakletvu i prekšio. Pozivam na odgovornost povodom kršenja Ustava Crne Gore nadležne institucije da reaguju?!

 

Da li je ovo ponašanje predsjednika svih građana Crne Gore ili ipak samo dijela njih?!”,navodi Marković.

izvor:twitter

foto:UGC

NIKŠIĆ PROGNOZA