Marković: Počeli su otvoreno da ponižavaju naše državne simbole i slave praznike druge države

Počeli su otvoreno da ponižavaju naše državne simbole, sprdaju se sa našim državnim praznicima i propagiraju tuđu zastavu, izvode pjesme druge države i slave praznike druge države, poručila je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković.

Marković je reagovala nakon informacije da će u Pljevljima, u organizaciji lokalne vlasti, biti proslavljeni državni praznici susjedne Srbije. 

„Vraneš otvoreno pokazuje da Pljevlja pripadaju Srbiji jer slaviti dan ustanka Srbije tek sve govori…“, poručila je Marković. 

Opština Pljevlja obilježiće 14. februara 220 godina Prvog srpskog ustanka i 189 godina od proglašenja Sretenjskog ustava.

Marković je pozvala je nadležne institucije da reaguju. 

„VDT treba da reaguje i pokrene krivični postupak protiv predsjednika Pljevalja Vraneša, nije njemu prvi put da radi protiv teritorjalnog i Ustavnog poretka Crne Gore. Stvorili su se uslovi da se pokrene ktivični postupak i spriječi namjera ovog čovjeka da destabilizuje Crnu Goru. Tražim da se predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i premijer Milojko Spaić oglase sa ličnim stavom povodom ovog dešavanja u Pljevljima“, poručila je Marković. 

Tvrdi da Vučić na ovaj način skreće pažnju sa dešavanja u Srbiji. 

„Takođe pozivam EU, SAD i Nato da se pod hitno uključe u resavanju bezbjedonosnih prilika u Crnoj Gori, jer ovaj otvoreni atak Vučića ne obećava nista dobro, želi da sa problema koje ima u Srbiji skrene pažnju i zato se ovo dešava u Crnoj Gori“, zaključila je Marković. 

Foto: Privatna arhiva

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents