Marković: Osim političkog djelovanja i ekonomska filozofija DPS-a i Milatovića su potpuno usaglašeni

Nekadašnji promoter programa Evropa Sad 1 i 2 i borac za bolji životni standard, a sadašnji predsjednik Milatović upoređuje inflaciju sa prosjekom eurozone, a izbjegava da upoređuje rast zarada. Upoređujući inflaciju u Crnoj Gori i prosječne inflaciju zemalja eurozone, Milatović vješto prikriva da brojne zemlje Evropske unije i susjedstva imaju veću inflaciju od Crne Gore, rekla je poslanica Pokreta Evropa sad (PES) Branka Marković.

Ona je reagovala na izjavu predsjednika države Jakova Milatovića da je u prvoj polovini godine inflacija u Crnoj Gori dva puta veća nego u Eurozoni.

Ona je poručila da je Milatović, koji se „do nedavno predstavljao kao predsjednik svih građana, odlučio ipak da odustane od primarne misije i sada postane politički oponent onima koji su ga doveli na poziciju, a sada ih kvalifikuje kao nepristojne“.

Marković ističe da je Milatoviću promaklo da su u zadnje dvije godine Mađarska, Rumunija, Češka, Letonija, Bugarska, Litvanija, Estonija, Slovačka i Poljska iako članice EU imale veća poskupljenja od Crne Gore.

„Nijedna zemlja od pobrojanih nije imala ni približan rast zarada kao Crna Gora. Takođe, po zvaničnim podacima Srbija i Sjeverna Makedonija su imali veću inflaciju. Međutim, nakon što je ubrzao raspisivanje lokalnih izbora u Podgorici sa DPS-om i ostalom opozicijom, prije primjene programa Evropa Sad 2, sada pokušava i rast zarada da minimalizuje. Dakle, osim političkog djelovanja i ekonomska filozofija DPS-a i Milatovića su potpuno usaglašeni. Da se oni pitaju jedina adekvatna mjera na globalna poskupljenja bi bila da se zarade u narednih deset godina povećaju za 37 eura“, zaključila je Marković.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA