Marković: Opozicija da organizuje protest ispred manastira

Zar ne možemo organizovati pred manastirom jedan civilizovan i brojan protest i iskazati nezadovoljstvo sa ovim sto radi SPC usred Cetinja, upitala je Jelena Marković, potpredsjednica Liberalne partije.

Ona dodaje da su protesti demokratski čin sa kojim iskazujemo nezadovoljstvo onome svemu što nam se dešava.

“Pozivam suverenističke parlamentarne partije da organizuju jedan ili više protestnih skupova, ako misle da je crvena linija pregažena i da otpor nasrtajima na domovinu svih nas jeste jasan otpor organizovanoj destabilizaciji Crne Gore koju vlast is Srbije preko vlasti iz Crne Gore, a najviše uticajem Crkve Srbije izvode evo već punih 50, a agresivno i neskriveno poslednjih pet godina?! Dosta je bilo”, navela je Marković.

Dodaje da ne sumnja u podršku prvog čovjeka Cetinja Nikole Đuraškovića.

“I da će i sad kao i uvijek otkad je stupio na funkciju nedvosmisleno zaštititi crnogorski indetitet i nacionalni simbol Crnogoraca-Cetinjski manastir, našu svetinju i da je spreman zarad višeg cilja za svaki dogovor sjesti za sto na čijem je čelu kao domaćin Prijestonice i primiti sve one kojima je odbrana crnogorskog identiteta i Crne Gore dužnost koju nose u svom srcu”, dodala je Marković.

Kako je dalje navela, bilo koja organizacija, partija, civilni sektor, istaknuti građanski aktivisti, mediji i drugi koji se smatraju ,,zaštitnicima državotvornih interesa” neka ne čekaju poziv.

“Nego neka budu jasni i brzi u podršci kroz ukrupnjavanje otpora protestom sa svojim infrastrukturama i ličnim doprinosom u vidu prisustva. Crnogorci sve tri vjere, pripadnici manjinskih naroda, opoizicijo i svi rodoljubi zaboravite na sve predhodno, iskljucite sujetu, preduzmite što se od vas očekuje i zajedno budimo kičma Crne Gore koju kad smo složni kao što su naši preci bili, niko ne može slomiti! Vječna je Crna Gora”, zaključila je Marković.

Foto: Evropski savez

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA