Marković: Novi ambasador Srbije u Crnoj Gori ciljano prekraja istoriju i granice

“Nijedan dan se ne smije ćutati na sve ono što čine uslužnici da zagospodare Crnom Gorom. Ambasadora Srbije Rodića, navodnog, ne treba ispuštati “iz vida” zbog ovog što je juče uradio”, poručila je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković.

Naglašava da se ne smije zaboraviti da on dolazi iz bezbjednosnog sektora.

To se, prema njenim riječima, mora uraditi i zbog međunarodne zajednice „i ona naša tri predsjednika, koja su ga bratski dočekala. Sve dotle dok ne pođe iz ove države, kao onaj njegov prethodnik koji je isto tako bezobzirno radio protiv Crne Gore”.

Istakla je da “diktator Vučić samo takve i šalje u našu zemlju za ambasadore, odnosno one koji nas ne priznaju kao narod i državu.“

“Zločinačka grupacija se našla pogođena što je “razotkrivena” kroz bojazan normalnih ljudi na sve ovo zlo što spremaju ovih dana otvoreno na terenu protiv Crne Gore. Obmanjivačka logika ovom hitlerovskom korpusu treba da posluži kao sredstvo za dodatno “uspavljivanje” Crnogoraca, u trenutku kada svakodnevno na najegresivniji način napadaju Crnu Goru i ponovo sluđuju region, ne skrivajući namjere realizacije „srpskog sveta“ na terenu zlokobnih ciljeva samo njihovog srpskog sveta”, kategorična je Marković.

To sve je, kako ističe, potvrdio srpski ambasador u Crnoj Gori Rodić svima juče „i na kraju pokličom -Živjela Srbija!“

“Vučić je krenuo jako da uzdrma Balkan. Ovo je stravična verbalna agresija, u maniru koji je i Hitler koristio, a iza nje se zna šta slijedi. Ovo najava udruženog zločinačkog poduhvata, koji će Crnogorci sačekati spavajući. Sve dok „naši“ suverenisti ne “zaoštre” situaciju na način da oni koji klerofapiste trenutno glasaju i podržavaju konačno shvate da će se Crna Gora braniti svim sredstvima”, poručuje Marković.

Naglašava da su Crnogorci uvijek spremni da brane svoje, „a ko to ne shvata debelo griješi.“

“To treba da shvati i međunarodna zajednica koja se mora probuditi, jer u Crnoj Gori i na Balkanu situacija se zaoštrava. Zato još jednom pozivam EU, Veliku Britaniju, Njemačku, SAD i NATO da ne gledaju nijemo na ove otvorene provokacije već da reaguju kako treba, jako”, zaključuje Marković.

Foto: LP

NIKŠIĆ PROGNOZA