Marković: Nepostupanje po sudskoj presudi je krivično djelo

„Podržavam reagovanje gospođe Rakonjac kao i dan ranije reagovanje svih pet uglednih novinarki u vezi Raonića i RTVCG“, kazala je potpredsjednica Liberalne partije (LP) Jelena Marković.

„Moram reći da sam u više navrata reagovala i govorila o RTVCG i direktoru Televizije Crne Gore Borisu Raoniću, a sada se sve potvrdilo i sud konstatovao da je na nezakonit način došao na mjesto generalnog direktora nacionalnog servisa RTCG. Ali Tužilaštvo još nije reagovalo po pitanju nepoštovanja sudske presude od strane Savjeta RTCG. Zapravo to nepostupanje po sudskoj presudi je krivično djelo. Ali Tužilaštvo i Ombudsman nijesu reagovali ni po pitanju lažne objave koju je plasirala TVCG 5. septembra 2021. g. Ta lažna objava, da se pucalo na policiju, mogla je da ima nesagledive posljedice po mir i bezbjednost u Crnoj Gori, niko do danas to pitanje nije otvorio. Sve institucije sistema su ostale nijeme, zašto? Ovo pitanje kao i mnoga druga u vezi RTCG i Raonića ostaje i treba da istraži novo lice kada Skupština CG izabere VDT“, rekla je Marković.

Prema njenim riječima, imaće dosta posla.

“Odgovornost za ovu objavljenu lažnu vijest ima Ombudsman Bjeković, jer nije reagovao i upozorio Raonića da treba odmah da objavi demanti, već je zažmurio jer su stari drugari i zato što ga je Raonić predložio za Ombudsmana. Mnogi novinari o ovome ćute kao i NVO sektor, pitanje je samo zašto? Tu je i pitanje oko diskriminacije novinara koji govore crnogorskim jezikom. Znači samo ove tri stvari su dovoljne da se Raonić nađe pred sudom pravde, a da li će to tako u krajnjem i biti ostaje da se vidi?!”, zaključila je Marković.

Foto: LP

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents