Marković Milatoviću: Bolje da se nijeste javljali

Bolje da se nijeste javljali gospodine Milatoviću, jer je novinar morao da „objašnjava“ šta ste mislili reći i razloge takvog Dragovićevog istupa, poručila je Jelena Marković, potpredsjednica Liberalne partije reagujući na objavu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

„Koliko znam gospodin Huter nije tražio od vas da ga branite, jer se on odbranio i zna kako treba to uraditi, nego je važno bilo za Vas, da se distancirate od takvog istupa vašeg partijskog druga, sa kojim valjda ne dijelite iste „vrijednosti“, ili možda ipak dijelite!?“, pita se Marković.

Ona je dodala da je prema tome morala ponovo reagovati jer, kako dodaje obračajući se Milatoviću „javnost nije čula vaš stav i jasnu poruku od Vas o postupku vašeg partijskog kolege“.

„Da ovaj vaš patrijski kolega poslije ovakvog fašističkog stava ne bi trebao više da obnaša ulogu poslanika to bi bila prava mjera vašeg odgovora. No ne spomenuste ni Radunovića, a ni Mandića. Valjda nemate namjeru postupiti sa ovom tuđom zastavom kao što je vojvoda četnički unio u svoj kabinet i doveo šeficu EK u CG Popu u nezgodnu situaciju“, navodi Marković.

Traži od Milatovića da da i na to odgovor ali, kako kaže, bez uvijanja i taktiziranja.

„Znam da je teško, jer ste Vi instalirali Mandića na to mjesto, ali izdignite se iznad ove situacije i dajte prave i jasne odgovore na sve ovo što se dešavalo juče u Parlamentu, mislim da to možete, samo je u pitanju vaša volja i spremnost za takav pravedan i ispravan gest kao predsjednika Crne Gore“, zaključuje Marković.

Foto: Privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA