Marković: Milatović otvoreno diskriminiše druge vjerske zajednice u Crnoj Gori

Potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković kazala je da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović otvoreno diskriminiše druge vjerske zajednice u Crnoj Gori, dajući primat Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

To, smatra ona, govori o njegovom poimanju demokratije i ljudskih prava i sloboda.

„Đe je Crnogorska pravoslavna crkva i kakva prava ona ima? Pritom CPC je obespravljena i Vas sramota nije da veličate tekovine Amfilohija koji je iskazao u mnogim izjavama mržnju prema Crnogorcima i Vi ovakvom izjavom to potvđujete, a to je sramno. Izjava na 2BS FORUMU u BD, podsjećanja radi Amfilohije je Nato smatrao „četvrtim rajhom““, navela je ona na mreži X, komentarišući Milatovićevu izjavu da je mitropolit Amfilohije značajna ličnost, te da nema dilemu da on zaslužuje spomenik,

Kazala je da Milatović posle ove izjave ne zaslužuje poštovanje već prezir, te da će biti kažnjen na sljedećim parlamentarnim izborima.

„Samo da ponovim da ste prekršili Ustav CG u više navrata i osporili crnogorski jezik kao jedini službeni jezik koji je obavezuci za Vas i sve u CG. Ovo dovodi do toga da se pred Ustavnim sudom pokrene vaša odgovornost i da Ustavni sud ocijeni jeste li prekršili Ustav CG“, zaključila je Marković.

foto: LP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA