Marković: VDT u obavezi da zaštiti interese države

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na glavna vrata promoviše Crkvu Srbije i to baš „slučajno“ pred popis stanovništva. Time definitivno krši Ustav CG jer Crna Gora više nije sekularna država, on od nje pravi svetosavsku džamahiriju, kazala je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković.

„Sramota, predsjednik koji ima ispod 40 g., koji oblik državnog ustrojstva promoviše crnogorskoj mladosti? Sa kim? Sa dokazanim neprijateljima samostalne države CG i crnogorskog naroda! Radi sve da postane partner sa Porfirijem i klerofašistima!

Sram ga bilo, sluga i podanik tuđih interesa, koji hoće klerofašistima da unapređuje EU standarde i promoviše pravne tekovine te zajednice, kako i sa kim?!“, poručila je Marković.

Ona je pozvala VDT da reaguje i zaštiti pravni poredak Crne Gore, kao i Ustavni sud da reaguje „jer kršenje Ustava je u njihovoj nadležnosti i može ako hoće da reaguje, ali VDT je u obavezi da zaštiti interese države.“

„Pokušava da zamajava međunarodne partnere kao da oni ne vide šta Milatović radi i time Crnu Goru dovodi u nezgodan položaj, namjerno!

Takođe ponovo pozivam suverenističke partije da konačno pozovu svoje članstvo na protest, vakat je! Crna Gora zove!!!“, zaključila je Marković.

Foto: Gradski.me

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA