Marković: Milatović da se izjasni da li osuđuje govor mržnje Kovačevića

Potpredsjednika Liberalne parije (LP) Jelena Marković smatra da se predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nije jasno odredio prema spornoj izjavi predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

“Milatović treba da pojasni šta je sa ovim htio reći, jer osudio nije ovaj govor mržnje koji se ne može drugačije zvati, pa ni narativom. Pa bih zamolila predsjednika države Milatovića da nam jasno kaže da li on osuđuje ovaj govor mržnje ili stvarno misli da je to samo narativ iz neke epske pjesme, ili je ovo stilska figura za uništenje nekog naroda?”,navela je Marković u saopštenju.

Ističe da je za raliku od Milatović premijer Milojko Spajić bio jasan.

“Sa druge strane imamo premijera Spajića koji je ovaj govor pravilno shvatio i osudio pozvavši institucije da reaguju.Od tri najveća funkcionera u državi imamo različite poglede na ovu otvorenu prijetnju i govor mržnje.  Predsjednik CG govori o narativu i stilskoj figuri, koje osuđuje ali ne poziva policiju i VDT da reaguju nego on apeluje na javne ličnosti da paze šta govore, poučno. Premijer govori da je to za osudu i pozvao je državne institucije da reaguju.  Treći, predsjednik Skupštine se nije oglasio jer je to njegov miljenik iz partije. Državni vrh kao raštimovani orkestar, pa ovo je za rubriku vjerovali ili ne! Kakvu poruku salju ovako razjedinjeni i to oko očiglednog govora mržnje i prijetnji? Da li ovo daje spokoj građanima CG i crnogorskom narodu kojem se otvoreno prijeti?”,naglasila je Marković.

Kako navodi u saznaju je da je Osnovno državno tužilaštvo  formiralo predmet, pa se nada da to neće biti farsa. Marković smatra da u državi vladavine prava na izjave poput Kovačevićeve već juče je trebalo da ga privede.

“Nadamo da su konačno svatili da su ovakve poruke opasne po naše društvo, i da to treba da zabrine sve nas, a posebno državno rukovodstvo koje iz nekih razloga ne reaguje na pravi način, već jedan u klin drugi u ploču. Eto to je naša stvarnost i ovo govori da treba da se raspušti Skupstina i da se ide na nove izbore”,zaključila je Marković u saopštenju.

foto:gradski.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA