Marković: Mandić se ponaša kao zvanični predstavnik Srbije

Potpredsjednica Liberalne partije (LP) Jelena Marković reagovala je na posjetu predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića Sentandreji.

Kako je navela, šef crnogorskog parlamenta se “ponaša kao zvanični predstavnik Srbije”.

“Mandić nastavlja da se ponaša kao i kad je bio u opoziciji, zastupa Srbiju i Crkvu Srbije. Ovo pokazuje on ne može izaći iz tog svog ideološkog okvira i ako pokušava prevariti domaću i inostranu javnost, a prije svega međunarodnu zajednicu. Samo treba gledati šta radi, a ne šta govori jer njegove riječi su bezvrijedne. Zato ponovo upozoravam EU, SAD i NATOo da ne zatvaraju oči pred ovim što nam se dešava i da jasno kažu da Mandić nije prihvatljiv za njih, i da preduzmu korake kako informacije NATO-a nebi došlile u njegove ruke”, navela je Marković.

Ističe da Crna Gora ima ključne ljude na državnim pozicijama kojima nije stalo do interesa naše države i njenog put ka EU.

“Imamo predsjednika Milatovića koji se savija pred Vučićem i koji daje primat tuđoj crkvi, Crkvi Srbije, to se jasno vidi i oni to ne mogu da sakriju jer previše su u obavezama prema Vučić. Vidi se kome daju primat, a ovi naši podanici su u službi Crkve Srbije i Vučića i Porfirija.Šta očekivati od nekog ko je državljanin Srbije i onog ko je pokušao državni udar u CG za koji mu se sudi. Zar taj čovjek može predstavljati Crnu Goru u njenom interesu? Pa naravno da NE! EU i međunarodna zajednica ne smiju na ovo da ćute jer je prekršen ustav i zakoni crne gore!”, zaključuje Marković.

foto:LP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA