Marković: Da učinimo sve da zaštitimo crnogorski jezik

Pozivam sve građane Crne Gore koji žele da odgovorni za stanje crnogorskog jezika koje vodi do revizije Ustava, odnosno nasilnog oduzimanja statusa Sluzbenog jezika koji je po Ustavu jedino crnogorski, da me podrže i procesuiramo sve koji su po pitanju jezika prekršili Ustav Crne Gore, poručila je Jelena Marković, potpredsjednica Liberalne partije.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Pozivam sve građane Crne Gore koji žele da odgovorni za stanje crnogorskog jezika koje vodi do revizije Ustava, odnosno nasilnog oduzimanja statusa Sluzbenog jezika koji je po Ustavu jedino crnogorski, da me podrže i procesuiramo sve koji su po pitanju jezika prekršili Ustav CG <a href="https://t.co/9vEdPYdiM7">pic.twitter.com/9vEdPYdiM7</a></p>&mdash; Jelena Marković (@jmarkovic_) <a href="https://twitter.com/jmarkovic_/status/1846122676819022295?ref_src=twsrc%5Etfw">October 15, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ako ima Crnogoraca da me podrže, navodi ona, i da učinimo sve da zaštitimo crnogorski jezik, a Ustav nam daje mogućnost da ga zaštitimo i da ostane crnogorski jezik službeni jezik, ističe „zajedno ćemo spriječiti Puč“.

„Prvo sam pozvala Crnogorce, a poziv važi i za sve druge građane koji se drugačije osjećaju, koji se zalažu za poštovanje Ustava i zakona da uradimo sve da ovo bude država vladavine prava, a ne država u kojoj se izvodi pravno nasilje na štetu države, samo da bi odgovorne sačuvali. Pozivam one koji sebe smatraju državotvornim blokom, da budu dostoji i stiha himne koji nas sve zajedno opisuje čuvarima poštenja države Crne Gore, da budu baš takvi i principijelno uradimo što možemo za spas crnogorskog jezika. Možemo, samo da li hoćete?“, istakla je Marković.

Ona je istakla da ove rezultate popisa ne treba priznati.

„Ako nijesmo saučesnici kapitulacije! Ja nijesam i nikad neću biti i sad će se viđeti ko je kakav i ko je sve spreman prodati za lične interese! Ko nije ustaje! Ne priznaje popis! Brani državu svim demokratskim sredstvima! Ako je unaprijed prodata, sad ćete zaćutati“, navela je Marković.

Foto: Liberalna partija

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA