Marković čestitao formiranje Evropskog saveza: Potreba Crne Gore jačanje građanskih i evropskih snaga

Nekadašnji predsjednik Vlade, bivši visoki funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) i lider novoformirane Stranke Evropskog progresa (SEP) Duško Marković čestitao je liderima i rukovodstvu stranaka konstituenata, kao i potpisnicima Programske deklaracije na formiranju Evropskog saveza.

„Činjenica da se radi o partijama višedecenijske parlamentarne tradicije, te da je današnja potreba Crne Gore jačanje građanskih i evropskih snaga – učvršćuje me u želji da Evropski savez ostvari očekivani uspjeh“, napisao je Marković na društvenoj mreži Iks.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Liderima i rukovodstvu stranaka konstituenata, kao i potpisnicima Programske deklaracije, čestitam na formiranju <a href="https://twitter.com/evropskisavez?ref_src=twsrc%5Etfw">@evropskisavez</a> . <br>(1/2) <a href="https://t.co/SWwhw5zIIl">pic.twitter.com/SWwhw5zIIl</a></p>&mdash; Duško Marković (@DuskoMarkovicCG) <a href="https://twitter.com/DuskoMarkovicCG/status/1809116758831173830?ref_src=twsrc%5Etfw">July 5, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Evropski savez, nova nadstranačka platforma koju čine Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija (SDP), Liberalna partija (LP) kao i nepartijska udruženja i pojedinci predstavljen je sinoć.

Savez čine Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija (SDP), Liberalna partija (LP) kao i nepartijska udruženja i pojedinci.

foto:Luka Zeković-Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA