Mandić: Uvjeren sam da će danas biti izglasani i nedostajući članovi Sudskog savjeta

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić iskazao je uvjerenost da će danas biti izglasani i nedostajući članovi Sudskog savjeta, saopšteno je iz crnogoskog parlamenta.

On je kazao je da je Crna Gora do promjena 2020. godine bila duboko podijeljeno društvo, te da je politička opcija koju predstavlja konačno dobila mogućnost da pokaže svoj potencijal.

Mandić se, kako je saopšteno, sastao danas sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Don Meken, koju je upoznao sa političkom situacijom.

Kako je rečeno, on je akcentovao da je tokom svoje predsjedničke kampanje isticao ideje pomirenja i uklanjanja tema koje dijele društvo, te dodao da je njegov fokus na pronalaženju formule za budućnost Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je Mandić kazao da – veoma pažljivo – vodi Skupštinu Crne Gore, te da ima razumijevanje za svaku političku opciju.

– Moj zadatak je da otupim one oštrice koje su postojale u našem društvu i pronašao sam način komunikacije sa političkim opcijama u parlamentu, a ključni dokaz toga je konsenzus oko ključnih pitanja izbora nedostajućeg sudije Ustavnog suda, Guvernerke Centralne Banke – istakao je Mandić.

 Mandić je, navodi se, naglasio da je budućnost Crne Gore upravo u okupljanju oko onih tema koje su – važne svima -, a to su, prema njegovim riječima, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, ekonomski razvoj i očuvanje porodičnih vrijednosti. 

On je, dodaje se, izrazio uvjerenje da će Crna Gora, a posebno Skupština,  nastaviti dobru saradnju sa Ujedinjenim Kraljevstvom

– U tom kontekstu pozdravila je važan cilj predsjednika Mandića u pogledu pomirenja. Ambasadorka Meken se složila da su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije dvije ključne oblasti kojima država treba da se bavi – kazali su iz Skupštine Crne Gore.

Meken je, navodi se, pozdravila izjavu Mandića u kojoj je zaključio da je u ovih par sedmica više urađeno nego u prethodnih godinu i po dana.

– Ambasadorka je istakla da je njeno očekivanje nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i da oko ovog pitanja očekuje nastavak saradnje sa Skupštinom Crne Gore, pogotovo uzevši u obzir činjenicu da postoji jaka parlamentarna većina – rekli su iz parlamenta.

Foto: Skupština Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA