Mandić-Šmid: Crna Gora ima aspiracije da postane Švajcarska na Balkanu

Crna Gora ima aspiracije da postane Švajcarska na Balkanu kada su u pitanju ekonomski standard i zajednički život različitih naroda u jednoj zemlji, poručio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić koji je primio danas u oproštajnu posjetu Ursa Šmida, ambasadora Švajcarske u Crnoj Gori.

Mandić se Šmidu zahvalio na predanom radu tokom trajanja ambasadorovog mandata u našoj zemlji, tokom kojeg su odnosi između naše dvije zemlje podignuti na novi nivo.

Mandić je, kako navode u saopštenju, istakao da je Crna Gora, iako geografski mala, demografski šarenolika i da te različitosti danas vezujemo za zajednički cilj pristupanja Evropskoj uniji. On je dodao da Crna Gora ima aspiracije da postane Švajcarska na Balkanu kada su u pitanju ekonomski standard i zajednički život različitih naroda u jednoj zemlji.

Ambasador se zahvalio na prijemu, ističući da Mandić ovih dana šalje jako pozitivnu i snažnu poruku pomirenja i jedinstva, te da ga raduju uspjesi Crne Gore.

On je zaključio da je uvijek cijenio razgovore sa Mandićem, posebno akcentujući da među njima postoji razumijevanje i poštovanje.

Foto: Skupština Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA