Mandić sa Kalkavanom: Turska veoma značajna za Crnu Goru

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je sa NJ.E. Barišom Kalkavanom ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori, gdje je konstatovao da Turska ima veliki značaj za našu zemlju, posebno imajući u vidu brojnost crnogorske iseljeničke zajednice u Republici Turskoj koja predstavlja važan most zbližavanja i učvršćivanja veza između naših zemalja.

Mandić je, kako se navodi u saopštenju Skupštine Crne Gore, istakao da kulturno-istorijske veze dva naroda i frekventan politički dijalog na najvišem nivou, obavezuju naše zemlje da sa velikom posvećenošću i predanošću nastave da unapređuju uzajamne odnose. 

„Tokom razgovora, Mandić je iskazao zadovoljstvo činjenicom da dinamični privredni odnosi kontinuirano jačaju, ističući da je ekonomska saradnja u usponu. Ovom prilikom, predsjednik Skupštine je zahvalio na brojnim donacijama i investicijama turskih kompanija u proteklom periodu“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz Skupštine, današnji sastanak bio je prilika da sagovornici razmijene mišljenja o parlamentarnoj saradnji, saglasivši se da buduća grupa prijateljstva dva parlamenta može značajno doprinijeti snaženju političkih, ekonomskih i društvenih veza. Sagovornici su potvrdili kako se dobri odnosi dvije države posebno ogledaju u parlamentarnoj diplomatiji koju, kako su zaključili, treba i dalje podsticati.

„Uz podsjećanje da je Crna Gora pružila veliku podršku Turskoj nakon razornog zemljotresa, Kalkavan je zahvalio na prijemu i tom prilikom prenio poziv predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Numana Kurtulmusa predsjedniku Mandiću da posjeti Tursku. On je kazao da se bliskost dva naroda potvrđuje i kroz dugotrajnu saradnju dva parlamenta, izrazivši očekivanje da će saradnja tokom 28. saziva biti dodatno unaprijeđena“, poručili su iz Skupštine.

Zaključuju da je Mandić izrazio zahvalnost na pozivu da posjeti Veliku narodnu skupštinu Republike Turske u što skorijem periodu.

Foto: Skupština Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA