Mandić – Radmanović: Što hitnije izvršiti rekonstrukciju magistralnog puta Plužine – Foča

Odnosi između Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BiH) su na izuzetno visokom nivou, saglasili su se predsjednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić i predsjednik Predstavničkog doma BiH Nebojša Radmanović.

Kako je saopšteno iz Skupštine, oni su razgovarali danas u Bragi, tokom 18. zasijedanja Parlamentarne skupštine Mediterana.

Mandić je Radmanovića upoznao sa ispunjavanjem privremenih mjerila naše zemlje u cilju dobijanja pozitivnog IBAR-a.

“Mandić je apostrofirao da je Crna Gora predvodnik u evropskim integracijama, te da očekujemo skoriji ulazak u Evropsku uniju”, saopšteno je iz Skupštine.

U tom kontekstu, posebno je istakao važnost jedinstva zemalja Zapadnog Balkana i integrisanja u zajedničko tržište, kao i važnost zajedničkih projekata koji bi omogućili bolju povezanost dvije zemlje.

“Sagovornici su se saglasili da je od izuzetnog značaja što hitnije izvršiti rekonstrukciju magistralnog puta Plužine – Foča nakon graničnog prelaza Šćepan Polje, te razmijenili mišljenja oko potencijalne valorizacije Bilećkog jezera od strane Crne Gore, uz želju da se u što kraćem roku dođe do dogovora koji će biti u obostranom interesu”, dodaje se u saopštenju.

Radmanović je istakao zadovoljstvo zbog činjenice da Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju integrisani granični prelaz Vraćenovići, jedini takve vrste u regionu.

“Dva predsjednika su se složila da su odnosi između dvije zemlje na izuzetno visokom nivou, te da će i u budućnosti nastaviti da održavaju blisku saradnju između dva parlamenta”, zaključeno je u saopštenju.

Foto: Skupština

NIKŠIĆ PROGNOZA